Mi-am început activitatea terapeutică în urma cu peste 25 de ani. Am învățat mult de la profesorii mei, însă, dincolo de dăruirea dânșilor și de cunoștințele împărtășite, am avut parte și de o altă cunoaștere… Zi de zi am întâlnit oameni cu nevoi, cu suferințe, cu speranțe, cu așteptări. În toți acești ani am învățat mult de la oamenii pe care i-am întâlnit. Am înțeles, de pilda, că atunci când omul are o suferință fizică, ea se poate vedea, se poate percepe, se poate măsura, se poate înțelege mai ușor, dar atunci când este vorba de o suferință mentala sau, de ce nu, a sufletului, aceasta nu este văzută, nu poate fi măsurată, cuantificată, nu se percepe profunzimea ei, dacă este cronică, acută sau… supra-acuta, într-un cuvânt nu se vede nimic la suprafață, dar ea poate exista, acolo, în adâncul inconștientului sau al subconștientului, ea fiind în permanență asemenea unui val cenușiu ce poate umbri lumina și culorile vieții.
Am învățat că viața nu trebuie doar trăită, ci trebuie celebrată ca pe un Dar Divin, în fiecare zi, în fiecare ora, în fiecare minut… în fiecare clipa, că trebuie sa fim prezenți și să înțelegem că această viață este unică și că timpul se scurge și noi decidem dacă acest timp se scurge în favoarea noastră. Dintotdeauna m-au fascinat cuvintele lui Einstein atunci când se referea la viață, ele spun totul: “Îți poți trăi această viață ca pe un continuu Act de Magie sau o poți trăi fără să vezi nimic magic în ea.” Noi înșine putem decide cum sa ne trăim această viață.
Dacă vă aflați într-o situație de impas, în care viața nu mai pare atât de frumoasă, în care oboseala și stresul sunt pe cale să creeze o suferință și v-ați hotărât să schimbați ceva, putem să facem această schimbare împreună. Rolul meu nu este foarte important, puteți face acest lucru, cu oricare dintre colegii mei de breaslă, psihoterapeuți sau psihologi specializați în consiliere. Important este să aveți încredere, să fiți compatibili și să lucrați cu unul dintre noi, indiferent de școală sau tehnica propusă. Importantă este încrederea și dorința dumneavoastră, indiferent de abordarea terapeutică. De asemenea, atunci când alegeți să lucrați cu un psiholog/psihoterapeut, vă recomand ca înainte de a lua această decizie, să accesați și registrul psihologilor cu drept de liberă practică, la următoarele adrese ale Colegiului Psihologilor din România: www.copsi.ro – la sectiunea registre sau www.alegericpr.ro/index.php/
Am fost întrebat de multe ori, când pot fi găsit în diverse cabinete sau clinici, de aceea, doresc să clarific un lucru: urmând sfatul dnei. Prof.univ.dr.Irina Holdevici, voi menționa clar faptul că începând cu anul 2006, dincolo de activitatea didactică, practic psihoterapia doar în cadrul cabinetului meu. Doresc să precizez acest lucru, pentru a nu se mai crea confuzii cu privire la prezența mea în alte cabinete sau clinici.
Dacă veți alege să lucrăm împreună, în funcție de ceea ce vă este util, putem să ne întâlnim în cadrul unei ședințe de consiliere, psihoterapie individuală sau de grup, hipnoză clinică și hipnoterapie, relaxare și Terapie Ericksoniană sau psihologie clinică.